Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Skórka pomarańczowa w syropie

Pyszna skórka pomaranczowa własnej roboty jest niezastapiona przy pieczeniu keksa. Znakomicie pachnie. Smakuje wspaniale. Najwazniejsze, ze jest naturalna. Jest świetnym dodatkiem do pierogów z serem, naleśników i wszelakich deserów.

Składniki:

6 pomarańczy

Syrop:

3 szkl wody

1 1/2 szkl cukru

Wykonanie:

Z w/w składników przez 1 godzine ugotować syrop. Pomarancze wyszorować, przekroic na pół i wycisnąć sok. ( Sok poprostu wypić). Oddzielic ostrym nozem białe czesci i pokroic połówke skorki z pomaranczy na 4 czesci. Nastepnie skórke dokładnie oplukac na druszlaku w chłodnej wodzie. Wrzucic go garnka, zalac zimna woda i zagotować.Gotować 10 minut. Przelac na druszlak i opłukać. Pokroic w paseczki a nastepnie w drobna kosteczke. Pokrojona skorke wrzucic do syropu i gotować na malym ogniu przez 1 godzinę. Nastepnie przelozyc do wyparzonych słoiczkow. Odstawic do ostygniecia. Przechowywać w lodówce.

Serdecznie polecam :)

8c komentarze/y do Skórka pomarańczowa w syropie

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>