Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Sledzie w oleju z cebulką

Ryby lubie, chyba nawet bardzo. Lubie te smażone i te marynowane. Nie jem za czesto a powinnam, bo przeciez sa bardzo zdrowe. Sledzie w oleju to moja ulubiona przekaska rybna. Czasem mam na nie tak wielka ochotę, ze musze je zjesc natychmiast. Pedze wtedy do mojego ulubionego warzywniaka i kupuję. W domu przyzadzam na moj sprawdzony sposob.Polecam serdecznie. Są pyszne. Idealne na stół wigilijny.

Składniki:

kilka płatow sledzi (matjasy)

1 cebula

olej

pieprz czarny mielony

listki laurowe

pieprz czarny w ziarenkach

1 szkl wody

1 szkl mleka

Wykonanie:

Sledzie moczyc w wodzie zmieszanej z mlekiem przez 2 godziny. Delikatnie oplukac, osuszyc i pokroic. Cebule obrac i pokroic w kostke. Na dno sloika polozyc sledzie, nastepnie cebulke i przyprawy i zalac olejem. Zrobic nastepna warstwe i ponownie zalac olejem i tak do wyczerpania sledzi. Zakrecic sloik i wstawic do lodowki. Najlepsze sa po dwoch dniach.

Serdecznie polecam :)

4c komentarze/y do Sledzie w oleju z cebulką

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>