Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Papryka marynowana – kolorowa

Jakie to jest wspaniałe uczucie gdy w śnieżną zimę można otworzyć słoiczek i poczuc zapach lata. Własnie w słoikach zamykam te zapachy i aromaty. Polecam Wam naprawdę dobrą paprykę marynowaną. Znakomita do obiadu. Wyśmienita również jako przekąska do kanapek. Dla mnie idealna. Wszystkich składników jest w sam raz.

Składniki:

3 kg papryki ( czerwonej, zielonej i żółtej )

3 cebulki

liscie laurowe

Zalewa:

4 litry zimnej wody

2 szkl octu 10 %

16 łyżek cukru

5 łyzek soli kamiennej niejodowanej

1  1/2 łyżeczki ziela angielskiego

1  1/2 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego

4 łyżeczki gorczycy

Wykonanie:

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w grube paski. Cebulkę obrać i pokroić w krązki. Składniki zalewy zagotować. Paprykę z cebulka ułożyc lużno w słoikach. Do każdego słoika dodac po jednym listku laurowym. Napełnione słoiki zalac gorącą zalewą. Słoiki przełożyć do garnka wyłożonego sciereczką i zalac gorąca wodą. Pasteryzowac od momentu zagotowanie się wody przez 6 minut. Gorące słoiki wyjac. Postawic na ściereczce do góry dnem. Przykryc i zostawić do ostudzenia.

Serdecznie polecam :)

4c komentarze/y do Papryka marynowana – kolorowa

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>