Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Ogórki z chili i curry

Ogórki sa bardzo dobre. Chili i curry dodaje im niesamowitego smaczku. Zapewne jest to jakas odmiana w stosunku do tradycyjnych ogórków, małosolnych czy tez kiszonych. Dla mnie są rewelacyjne. W tym roku jedliśmy je zrobione trzy lata temu. Były przepyyyyszne. Do obiadku znakomite. Ja bardzo lubię takie ogórki pokrojone na kanapki.

Składniki:

2  1/2 kg ogórków

4 cebule

Zalewa:

3 szkl wody

1 szkl octu

2 szkl cukru

3 łyżki soli

2 łyżeczki:  gorczycy, pieprzu czarnego ziarnistego i mielonego ,chili, curry.

Wykonanie:

Ogórki umyć, pokroić wzdłuż, małe ponacinać. Włóżyc do słoików z cebulą pokrojoną w talarki. Zalewę zagotować i zalać ogórki w słoikach.

Pasteryzowac w garnku wyłożonym sciereczką i zalanym gorącą wodą. Od momentu zagotowania się wody pasteryzować 6 minut. Wyjac słoiki i postawić do góry dnem na ściereczce.

Serdecznie polecam :)

10c komentarze/y do Ogórki z chili i curry

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>