Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Konfitura wiśniowa

Wiśnie to wspaniałe owoce na konfiturę. Powinny być bardzo dojrzałe i zawierac dużo pysznego soku. Taka konfiturę mam zamiar dodac do naleśników. Nie dodaję zadnych substancji zagęszczających. Zdecydowanie stawiam na składniki naturalne.

Składniki:

3kg i 30 dkg wiśni ( po wydrylowaniu wychodzi 3 kg 20 dkg )

2 kg cukru

kilka kropel soku z cytryny

Wykonanie:

Wiśnie umyć i wydrylować. Przełożyc do garnka i zasypać cukrem. Dodac sok z cytryny. Gotować na małym ogniu 3 godziny. Gorące przekładac do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować w piekarniku w temp 110 stopni przez 20 minut. Po wyjeciu z piekarnika postawić na sciereczke do góry dnem, przykryć i tak zostawić do następnego dnia.

Serdecznie polecam :)

 

5c komentarze/y do Konfitura wiśniowa

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>