Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Zupa fasolowa

Kilka dni temu obiecałam przepis na tę pyszną zupe. Dzis spełniam tę obietnice. Zupa fasolowa, rozgrzewa w chłodne dni i dodaje mnóstwo energii. Moja jest znakomita.

 

Składniki:

30 dkg żeberek

30 dkg fasoli drobnej

1/2 pora

1/2 selera

2 marchewki

1 pietruszka

10 ziemniaków

sól , pieprz, majeranek

ziele angielskie, listki laurowe, pieprz czarny w ziarenkach

1 kiełbaska

Wykonanie:

Fasolę namoczyc na całą noc.

Zeberko opłukac i zalac zimna wodą. W trakcie gotowania zebrac pianę. Dodac ziele angielskie, lisc laurowy i pieprz czarny w ziarenkach. Mięso gotowac, az bedzie miękkie. W drugim garnku gotowac fasolę w tej wodzie co sie moczyła. Do miesa dodac pokrojone włoszczyznę, nastepnie ziemniaki pokrojone w kostke. Dodac ugotowana i odcedzoną fasolę. Przyprawic solą, pieprzem i majerankiem.

Serdecznie polecam :)

 

 

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>