Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Zupa krupnik

Krupnik. Zupa ugotowana na mięsie – u mnie obowiązkowo i wspaniały dodatek jakim jest kasza.Rozgrzewająca i sycąca, pyszna zupa. Tylko kaszy nie mozna za duzo wsypac bo przeciez napecznieje.

 

Składniki:

30 dkg żeberek

2 marchewki

1 pietruszka

1/2 selera

1/2 pora

1/2 szkl kaszy jeczmiennej drobnej

5 ziemniaków

natka pietruszki

ziele angielskie, 3 listki laurowe, pieprz czarny w ziarenkach, sól i pieprz czarny zmielony

Wykonanie:

Zeberka umyć i zalac zimna wodą. Doprowadzic do lekkiego wrzenia i zebrac pianę. Dodac przyprawy. Dodac umyta i pokrojona włoszczyznę. Pogotowac z 15 minut. Nastepnie dodac ziemniaki pokrojone w kostkę. Na koncu wsypac kaszę i posolić. Pogotowac jeszcze okolo 10 minut. Przyprawic sola i pieprzem i posypać natka pietruszki.

Serdecznie polecam :)

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>