Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Kakao

Wydaje sie, ze to takie proste zrobic kakao. Jednak kwintesencja aromatu i smaku tkwi w tym, ze dobre kakao, zeby bylo smaczne musi byc zrobione z prawdziwego kakao i dobrego mleka. Proporcje tez maja znaczenie.

Składniki:

3 łyżeczki kakao

1/2 szkl mleka ( do rozrobienia kakao)

2 szklanki mleka

3 łyżeczki cukru

foliowa mala torebka

Mleko wlac do garnka. Kakao i cukier wsypac do szklanki i zalac zimnym mlekiem. Bardzo dokładnie wymieszac. Do gotującego sie mleka wlac rozrobione kakao i dokładnie wymieszac. Zagotowac. Zdjąć z ognia. Na gorące kakao położyc folie i zdjąc ja po 5 minutach razem z kożuchem. Pić gorące.

Serdecznie polecam :)

 

 

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>