Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Biszkopt z kremem i galaretką

Ja to ciasto poprostu uwielbiam. Może i pracochłonne to fakt, ale jakie pyszne.

Składniki:

3 jajka

3 łyżki cukru

3 łyżki mąki pszennej

0drobina soli

Jajka sparzyć. Oddzielic białka od żółtek. Białka ubic z solą.Dodac stopniowo cukier i jeszcze ubijać. Wlać żółtka, wymieszac i dodac przesianą mąkę i wszystko delikatnie wymieszać. Brytfannę posmarowac margaryna i posypac bułką tartą. Wylac ciasto na blachę. Piec w piekarniku na termoobiegu w temp 180 stopni przez 20 minut. Po chwili ostrożnie wyjąć z blachy np: na deskę.

Zimny biszkopt kroje wzdłóż, przekładam kremem do karpatki i na biszkopt kłade np: truskawki lub pokrojone brzoskwinie i zalewam to tężejącą galaretką. Pyszne to jest. Poprostu każdy kawałeczek rozplywa sie w ustach.

Serdecznie polecam :)

 

3c komentarze/y do Biszkopt z kremem i galaretką

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>