Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Babka z kakao i makiem

Babka z kakao i  z makiem. Idealna do popołudniowej kawki

Składniki:

2 szkl mąki pszennej

1 kostka margaryny

1 szkl cukru

6 jajek

6 łyżek oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki maku

1 cukier waniliowy

1 łyżka kakao

odrobina soli

Wykonanie:

Jajka sparzyć. Oddzielić zółtka od białek. Margarynę utrzec pałką z cukrami, zółtkami i olejem na jednolitą masę. Następnie ubić pianę z białek z solą. Mąkę przesiać i wymieszac z proszkiem do pieczenia i dodac do masy. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części: do jednej części dodac mak do drugiej kakao a do trzeciej nic nie dodawać. Brytfannę posmarowac margaryną i obsypac bułka tarta. Naprzemiennie wlac każdą z mas. Piec w piekarniku w temp 180 stopni przez 45 minut na termoobiegu.

Serdecznie polecam :)

 

 

2c komentarze/y do Babka z kakao i makiem

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>