Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Jabłuszka z cynamonem

 

Składniki;

4 kg jabłek

1/2  kg cukru

1 cukier waniliowy

1 łyżeczka cynamonu

sok z cytryny

Jabłka umyć, obrac, pokroic w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plasterki. Wrzucić do duzego garnka, skropić sokiem z cytryny i zasypać cukrem. Wymieszać. Gotowac na niewielkim ogniu około 2 godziny. Na samym koncu wsypac cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie wszystko wymieszać.

Nakładac do wyparzonych słoików. Pasteryzować tak jak napisałam w kategoriach:  porady kulinarne.

Jabłuszka są pyszne do naleśników. Najbardziej smakują jedzone prosto ze słoiczka.

Serdecznie polecam :)

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>