Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Ravioli w sosie cebulowym

Pyszne ravioli. Polecam

6 cebul

2 kiełbaski

50 dkg grzybów mrożonych/ świeżych

2 paczki ravioli z serem lub z szynką

olej, masło, sól pieprz

2 łyżeczki mąki pszennej

natka pietruszki

Cebulę pokroić w piórka a kiełbasę w plasterki i osobno usmażyc na oleju. Pod koniec smażenie do cebuli tradycyjnie dodac troche gorącej wody. Wtedy cebula puści sok i bedzie pyszna. Grzyby rozmrozic i podsmażyc na maśle. Wszystkie składniki poslac wodą i dusić ok 30 minut.Doprawic przyprawami. Zagęścic mąką z wodą. Ravioli ugotowac osobno,przelac zimna wodą i dodać do sosu cebulowego. Posypac natką pietruszki.

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>