Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Szarlotka

 

1 margaryna kasia

3 szkl mąki pszennej

4 jajka

1 lyzeczka proszku do pieczenia

3/4 szkl cukru pudru

jablka kilka sztuk lub mus jabłkowy

Brytfannę posmarowac margaryna i posypac bułką tartą.

Margaryne utrzec z cukrem pudrem. proszek do pieczenia wymieszac z mąką. Naprzemiennie dodawac do margaryny z cukrem mąke i jajka. Ciasto ucierac pałką. Podzielic na dwie czesci i wstawic do zamrażarki na 1 godz i 10 minut. Z jednej czesci ciasta formowac placki zamaczajac palce w wodzie i rozkladac na brytfannie. Na wierzch połozyc obrane i starte na tarce jabłka lub mus jabłkowy. Przykryć drugą połową ciasta. Piec w temp 180 stopni przez 4o minut na termoobiegu. Zimne obficie posypac cukrem pudrem

6c komentarze/y do Szarlotka

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>