Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Smażenie cebuli

Moja metoda smażenia cebuli jest taka:

Cebulę obieram, kroję i wrzucam na teflonową patelnie na rozgrzany olej. Smażę aż do uzyskania brązowo- złotego koloru. Następnie taką cebulę zalewam gorącą wodą ( trochę wody). Energicznie mieszam i czekam aż odparuje woda. I pyszna cebulka gotowa.

Tak przygotowaną cebulę dodaje do zapiekanek, grzybów, sosów mięsnych, fasolki w sosie pomidorowym i innych dań z cebulą. A jak chce jajecznicę to wbijam kilka jaj ( wcześniej umytych w ciepłej wodzie i rozkłóconych widelcem).

Serdecznie polecam :)

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>