Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Sernik na zimno druga wersja

To moje ulubione ciasto. Zaraz po karpatce.

Skladniki :
4 serki homogenizowane
3 galaretki  pomaranczowa, truskawkowa, agrestowa w/g uznania
1 puszka brzoskwin w syropie
1 duza paczka krakersów
1/4  kostki miekkiego masla

Wykonanie:
Krakersy wlozyc do torebki foliowej,potluc walkiem do ciasta.Połączyć z masłem. Wyłożyc dno tortownicy. Dwie galaretki rozpuscic w polowie wody, natomist trzecia zrobic tak jak napisane na opakowaniu. Dwie chłodne galaretki połączyc z serkami, po dwa serki na jedną galaretkę i te dwie masy wylac na tortownicę. Brzoskwienie pokroić, polozyc na wylana masę i zalac tęzejącą galaretką. Wstawić na całą noc do lodówki.

Serdecznie polecam :)

 

2c komentarze/y do Sernik na zimno druga wersja

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>