Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Zupa grzybowa z makaronem

Grzybowa z makaronem. Moja ulubiona. Najlepsza z domowym makaronem.

30 dkg żeberek

1 kg grzybów ( prawdziwki, podgrzybki, kozlaki,maślaki) rozmrożonych lub  30 dkg suszonych

1 marchew

1 pietruszka

1/2 pora ( jasna część)

1/4 selera

ziele angielskie,lisc laurowy, pieprz czarny w ziarenkach

makaron własnej roboty ( w kategorii: makarony)

2 łyżeczki maki pszennej

2 łyżeczki śmietany do zupy ( piątnica 18 %)

Mięso umyć i zalać zimna wodą. Gotować, zdjąć piane i wsypac przyprawy. Wrzucić obraną,umytą i pokrojona włoszczyznę. Gotować 15 minut. Grzyby rozmrozić, pokroić i dodac do zupy. Jeżeli robimy z suszonych to suszone dzień wczesniej namoczyc i wyjac z tej wody i dodac do zupy. Gotować aż grzyby oddadzą aromat i smak czyli około 1  1/2 godziny. Posolić i doprawic pieprzem. Na koniec zaprawic mąką ze śmietaną

Smietanę, mąkę, troszkę soli i troszkę wody dokładnie wymieszac i wlac do tego trochę  zupy i jeszcze raz wymieszac i wlac do gotującej sie zupy.

Makaron ugotować osobno w osolonej wodzie. Wyłożyć na durszlak i przelać zimną wodą.

Serdecznie polecam :)

2c komentarze/y do Zupa grzybowa z makaronem

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>