Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Gofry

Pyszne gofry. Najlepsze ze śmietanką.

 

 

 

 

Składniki:  na 10 gofrów

2 szkl mąki pszennej ( przesiać )

2 szkl mleka

2 jajka

6 łyżek oleju

szczypta soli

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 czubate łyżeczki cukru

Wykonanie:

Jajka umyć w ciepłej wodzie. Odzielic białka od zółtek. Zmiksować wszystkie składniki z zółtkami. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Zmiksować. Nalewać ciasto na rozgrzaną i posmarowaną, odrobina oleju gofrownicą. Piec 4 minuty.

Dodatki: powidła, dzemy, nutella, bita śmietana – najlepsza jest taka jaka daję do ptysi czyli Piątnica do ubijania plud fix gelwe wymieszany z cukrem pudrem.

 

 

 

6c komentarze/y do Gofry

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>