Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Fasolka w sosie pomidorowym

 

1/2 kg fasoli jaś
2 kiełbaski(ślaska,zwyczajna)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 parówki(np:Berlinki Morliny)
olej do smażenia
2 sosy Pudliszki czyli Pomidory w puszce obrane ze skórki
3 łyżeczki maki pszennej
3 łyżki cukru
przyprawy: sól,pieprze ziolowy,czarny,biały,bazylia suszona,papryka czerwona słodka,sól ziołowa i niesmiertelna moja przyprawa Kebab-Gyros

Wykonanie: Fasole płuczemy i moczymy całą noc w garnku w miekkiej wodzie.Po namoczeniu gotujemy w tej wodzie co sie moczyla przez 2 godziny na małym ogniu.Na patelni smażymy w/w składniki,czosnek przeciskamy przez praske i smazymy chwilke z cebulka.Po usmazeniu wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy 2 puszkami sosu.Wlewamy półtorej puszki wody i dodajemy wszystkie przyprawy i cukier.Gotujemy 30 minut na małym ogniu.Na koniec zagęszczamy mąka z woda.Gotujemy 3 minuty.Z ugotowanej fasoli odlewamy cała wode i zalewamy pysznym sosem.

Serdecznie polecam :)

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>