Witam wszystkich

Monika w kuchni

IMG_20131226_020159.jpg

Tarta z kremem i borówkami

IMG_20130721_103934.jpg

Szynka pieczona

IMG_20130714_0941131.jpg

Gofry

IMG_20130131_081039.jpg

Łódeczki zapiekane

IMG_20130729_101658.jpg

Naleśniki

IMG_20130530_034133.jpg

Ptysie

IMG_20130125_063229.jpg

Tarta z jabłkami

IMG_20131222_105140.jpg

Tiramisu

IMG_20140316_114324.jpg

Żeberka w sosie

IMG_20131114_023428.jpg

Zupa fasolowa

IMG_20130329_013842.jpg

Zupa pomidorowa

IMG_20130120_101313.jpg

Boczek pieczony

IMG_20130523_104435.jpg

Beza

DSC_0573.jpg

Zebra

 

Składniki:

1  1/2 szkl cukru

5 jajek

2  1/2 szkl mąki pszennej

1 szkl oleju

1 szkl przegotowanej chłodnej wody

2 łyżki mąki pszennej ( dodatkowo)

3 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

Polewa czekoladowa:

2 łyżki masła roślinnego

4 łyżki wody

1 łyżka kakao

4 łyzki cukru

Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku zaczynając od masła potem cukier,woda a na końcu kakao. I energicznie mieszamy.

Przygotowanie:

Jajka sparzyć, ubić z cukrem dodać resztę składników i dokładnie utrzeć. Podzielić na dwie czesci. Do jednej dodać kakao a do drugiej dwie łyżki mąki pszennej.

Brytfanne posmarowac margaryną i opsypac bułką tarta. Wlewać ciasto naprzemiennie raz białe a raz kakaowe. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni na termoobiegu.

Zimne ciasto polewamy polewą czekoladową

Serdecznie polecam :)

Odpowiedz

  

  

  

Możesz użyć tych znaczników HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>